Hundöra

Bokmärkt

Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter av Jonas Gardell

Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter, Jonas GardellTitel: Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter
Författare: Jonas Gardell
ISBN: 9789113006031
Handling: Skriven med lika delar humor och förtvivlan är Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter, berättelsen om Sverige inför tusenårsskiftet. Vad gör vi? Vilka är vi? Hur ser våra liv ut? Denna vecka gäller gula rabattkuponger, nästa vecka blå. Livet går ut på att leta så långt bak i mjölkdisken som möjligt för att hitta en förpackning med en dag bättre bästföre-datum, och då har man överlistat den lokala Ica-handlaren. Allt medan jorden snurrar och scenen sakta men obönhörligt vrider sig runt, så att de som nu står i ljuset alldeles snart är i skuggan igen. Med ett absolut gehör för samtidens alla detaljer är detta berättelsen om en handfull människor, deras drömmar, tillkortakommanden och längtan i det lilla landet långt upp i norr under stjärnorna.
Antal sidor: 169
Inkommen: -
Utläst: -
Betyg: Betyg 2 av 5
Kommentar: -

En komikers uppväxt av Jonas Gardell

En komikers uppväxt, Jonas GardellTitel: En komikers uppväxt
Författare: Jonas Gardell
ISBN: 9789172630543
Handling: Tolvårige Juha Lindström är klassens clown. Att vara rolig är det enda han är bra på. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och dvärgkaninen Prutten - och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt fula hår och som Juha skäms för, den mobbade Thomas som har en galen tysk mamma, och de elaka Lennart och Stefan.

En komikers uppväxt speglar en generations uppväxt i sjuttiotalets svenska förort är en av de roligaste och samtidigt sorgligaste barndomsskildringarna i modern svensk litteratur.
Antal sidor: 104
Inkommen: -
Utläst: Februari 2001
Betyg: Betyg 3 av 5
Kommentar: -

Kadett Hornblower av C. S. Forester

Kadett Hornblower, C. S. ForesterTitel: Kadett Hornblower
Författare: C. S. Forester
ISBN: 9789132433108
Handling: Portsmouth 1793. Stormen rasar längs Engelska kanalen när den sjuttonårige Horatio Hornblower, grön av sjösjuka, kommer ombord på linjeskeppet H.M.S. Justinian, blöt inpå bara skinnet i sin illasittande uniform. Ryktet om den ömklige kadetten som blev sjösjuk redan i hamnen sprider sig snabbt bland besättningsmännen, och få anar att den blyge, förvuxne ynglingen har en lysande karriär i Nelsons flotta framför sig. I C.S. Foresters klassiska romaner om Hornblower får vi följa den äventyrliga och dramatiska utvecklingen för den unge kadetten, vars varma hjärta, snabba intellekt och iskalla tapperhet gör honom till en legendarisk sjöhjälte som aldrig upphör att fascinera.
Antal sidor: 318
Inkommen: 2004-05-13
Betyg: Betyg 1 av 5
Utläst: 2005-03-03
Gästbetyg: Betyg 2 av 5 (gäst)
Kommentar: TV-serien är bättre. Boken är trög.

The No. 1 Ladies' detective agency av Alexander McCall Smith

The No. 1 Ladies' detective agency, Alexander McCall SmithTitel: The No. 1 Ladies' detective agency
Författare: Alexander McCall Smith
ISBN: 9780349116754
Handling: Wayward daughters. Missing husbands. Philandering partners. If you've got a problem, and no one else can help you, then pay a visit to Precious Ramotswe, Botswana's only female private detective. Her methods may not be conventional, but she's got warmth, wit and canny intuition on her side. 
   ALEXANDER McCALL SMITH is a Professor of Medical Law, but also an author who has now written over fifty books on a wide range of subjects. His collection of African stories,CHILDREN OF WAX, received critical acclaim and has been the subject of an award-winning film.
Antal sidor: 250
Inkommen: 2005-04-29
Betyg: Betyg 3 av 5
Utläst: 2005-07-13
Gästbetyg: Betyg 2 av 5 (gäst)
Egen kommentar: En annorlunda deckare som är väldigt charmig och mer som en skönlitteratur. Man förälskar sig i huvudpersonen. Det är lite jobbigt med de detaljerade beskrivningarna av omgivningen.

RSS 2.0