Hundöra

Bokmärkt

Underdog av Torbjörn Flygt

Underdog, Torbjörn FlygtTitel: Underdog
Författare: Torbjörn Flygt
ISBN: 9789176438398
Handling: Det här är en berättelse om familjen Kraft: om Johan, hans begåvade och ensamma syster Monika och deras mamma Bodil, som sliter ut axlarna på Strumpfabriken tills fabriken blir överflödig.
   Underdog handlar om att växa upp under sjuttio- och åttiotalen med dåligt självförtroende och världens bästa morsa, om alla stenar som ligger i vägen och måste sparkas på, om längtan efter att kasta loss från sin bakgrund och hur förtvivlat svårt det är. Och så allt det andra: gympapåsarna, de frigjorda lärarkandidaterna, Bogdan och Cissi Piss, översittare och underdogs, Diamond Dogs, Ronnie Hellström Ett och Två. Om hur fort vi blev medelålders och inte längre känner igen oss.
   Vinnare av Augustipriset 2001Ur juryns motivering: "Torbjörn Flygts Underdog skildrar en folkhemsvärld som faller samman och drar med sig drömmarna om en bättre framtid med flourtanter och självkänsla för alla. Det är en historia berättad från underslafen med sorg över att livet inte kan levas om."
Antal sidor: 399
Inkommen: -
Betyg: Betyg 3 av 5
Utläst: 2004-02-28
Gästbetyg:
Egen kommentar: En bok som är både vanlig och speciell samtidig. Det jag gillade med denna bok är att den handlar om en helt vanlig pojke och hans vanliga uppväxt. Denna speciella skildring gör att jag tycker att berättelsen är väldigt fin. Dock måste jag tyvärr säga att det inte var så att jag sträckt läste den. Jag var tvungen att lägga den ifrån mig en stund och sedan fortsätta. Jag skulle rekommendera boken för ett antal vänner, men endast med orden: "Den var okej. Bra, men inte speciell."

Bokrea Februari 2007

Bokrea 2007Trots att jag redan har en massa böcker som jag inte har hunnit läsa så var jag förstås tvungen att göra några köp på bokrean. Jag och HH passade på en lördag efter att hon hade slutat från jobbet. Favoritbokhandeln är Bok och Bild som ligger på Drottningg. Där köpte vi alla våra böcker utom en, som jag var lite väl ivrig att köpa i en bokhandel som jag hade besökt tidigare och som ledde till att jag förlorade 3 kr! Hehe. Här är våra inköp:
  • Friends, Lovers, Chocolate av Alexander McCall Smith (3 för 2)
  • The Sunday Philosophy Club av Alexander McCall Smith (3 för 2)
  • Blue Shoes and Happiness av Alexander McCall Smith (3 för 2)
  • Underbar och älskad av alla av Martina Haag (Bokrea)
  • Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón (Bokrea)
  • Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson (Bokrea)

Dansar Elias? Nej av Katarina Kieri

Dansar Elias? Nej, Katarina Kieri Titel: Dansar Elias? Nej
Författare: Katarina Kieri
ISBN: 9789172636521
Handling:
Brev 120
Saker som gör ont:
Ett lillfinger som gått av.
De järnhårda buskarna vid betonghusen.
Malmtågen och saxofonerna som skär genom natten.
Skoskav, nageltrång, tandlossning, vassa knivar, sparkar mot skrevet, hockeypuckar mot näsbenet, öroninflammation, minus trettio, minus fyrtio.
Att man vänder fyrverkeriet ryggen, ögon som gnistrar brungrönt.

E.


Vem är det Elias skriver brev till? Och vad har Anna fladdret, Jussi Björling och ju-jutsu-Julia gemensamt?
   Jo, alla griper de in i sextonårige Elias tillvaro. På något vis hänger allt ihop. På något vis behöver vi varandra för att bygga berättelsen om våra liv.
   Dansar Elias? Nej! tilldelades Augustpriset för bästa ungdomsbok 2004.
   Katarina Kieri fick också Tidningen Vi:s litteraturpris 2004.
Antal sidor: 235
Inkommen: 2007-01-05
Utläst: 2007-02-16
Betyg: Betyg 2 av 5
Egen kommentar: Boken är helt okej. En trevlig lättläs tidsfördriv som flyter på bra.

Princess Diaries: Sixsational av Meg Cabot

Princess Diaries: Sixsational, Meg Cabot Titel: Princess Diaries: Sixsational
Författare: Meg Cabot
ISBN: 0330420380
Handling: Mia is totally ready to love her life. She has a college boyfriend, no more Algebra and she's writing for the new school 'zine. But Geometry is even worse than Algebra and Michael's busy schedule leaves him no time to email her, let alone see her. And now Grandmere's mysterious surgery means she keeps changing her.
Antal sidor: 256
Inkommen: 2006-10-01
Utläst: 2006-10-27
Betyg: Betyg 2 av 5
Egen kommentar: Se vad jag skrivit för femte boken i serien.

Princess Diaries: Give me five av Meg Cabot

Princess Diaries: Give me five, Meg CabotTitel: Princess Diaries: Give me five
Författare: Meg Cabot
ISBN: 0330415514
Handling: It's nearly Mia's 15th birthday. A time when a princess should be looking forward to total self-actualization. And getting ready for the biggest night of her life - the Senior Prom, escorted by her ultra-hottie boyfriend, Michael. But nothing's going to plan.
Antal sidor: 240
Inkommen: 2006-10-01
Utläst: 2006-10-19
Betyg: Betyg 2 av 5
Egen kommentar: Jag vet inte vad jag ska säga. Boken var väl välskriven, men huvudkarraktären är otroooooolig töntig. PLUS karraktärerna i boken känns väldigt olika karraktärerna i filmen. Jag antar att det är en bra ungdomsbok.

RSS 2.0