Hundöra

Bokmärkt

Böcker A-Ö: O

Bokstav O*Malin* bara sprutar ut den ena bokstaven efter den andra, man hinner knappt med ;) Den tionde bokstaven är O och den gav mig lite huvudbry och för första gången så måste jag passa på en av de tre punkterna.
 • Författare: Baroness Orczy författaren av Scarlet Pimpernel. Jag läste boken för länge sedan på mellanstadiet och minns inte allt, men det är trots allt en klassiker. Har den nu på engelska i bokhyllan, men har dock inte tagit itu med den.
 • Bok: Om det ändå vore sant av Marc Levy är en otroligt fin kärlekshistoria att jag rekommenderar för alla som är "in the mood for love".
 • Litterär karaktär: pass...(Min första pass!!!)

Böcker A-Ö: L

Bokstav LDet verkar som jag alltid kommer efter nu med alla bokutmaningar, måste bättra mig! ;) *Malin* har sedan länge kommit ut med en ny bokstav och den här gången är det L.

 • Författare: Josie Lloyd som tillsammans med Emlyn Rees har hittat en egen stil, en blandning av chick lit och lad lit, där historien berättas från både tjejens och killes sida. Ni som gillar chick lit läs gärna även Lloyds och Rees böcker Tillsammans och The boy next door, och jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna.
 • Bok: Livläkarens besök av Per Olov Enquist är en augustiprisvunnen roman om den danske konungen Christian den sjundes livläkare Johann Friedrich Struense som avrättades fyra år efter att han blivit anställd. Johann Friedrich Struense var en ung tysk läkare, upplysningsman och idealist som inledde en romans med drottningen. Jag vart glatt överraskad över hur bra boken faktisk var, och rekommenderar verkligen den här för andra. Det är inte en tråkig historisk berättelse utan är en bra blandning av intriger, dramatik och kärlek.
 • Litterär karaktär: Lady i Lady och Lufsen :)

Pocket & Prassel: Sista paketet i första omgången

Pocket & Prassel Sista paketet

Mitt sista paket i Pocket & Prassel var ett jumbopaket! Gud så glad jag var! Massor av lakrits och ett kort från min hemliga bokvän och till sist men inte minst pocketboken. Pocketboken som jag fått är Aldrig mer! av Jennifer Crusie som tydligen är en av min hemliga bokväns nyfunna favoritförfattare :D. Själv har jag faktiskt sneglat på denna författares böcker ett flertal gånger så det ska bli jättekul att få läsa boken. Och all lakrits!!! Så mycket lakrits! Jag som fyller år på lördag, men det känns som jag blir firad redan nu!

Tack så mycket min hemliga bokvän som inte är så hemlig längre då denne avslöjat sig själv i det kort jag fått. ;) Jag måste säga att personen i fråga har varit väldigt duktig på att hålla sig hemlig! Så vem är det? Söta *Malin*!!! Tack så mycket Malin! Det har varit kanon paket!


Böcker A-Ö: T

Bokstaven T.. så var det även bokstaven T.
 • Författare: Cecilia Torudd är en favoritförfattare. Jag älskar hennes serier Ensamma mamman och Familjeliv och efter att ha läst hennes samling av kåserier I huvudet på en gammal hagga vill jag gärna se henne som en romanförfattare.
 • Bok: Tyst! Du är död är i alla fall för mig en oväntad bok av Katarina Mazetti efter böcker som Grabben i graven bredvid. Den är förvånansvärt bra. Boken inleds med att en radioprogramledare dör under sändning, mördad med en yxa och med alla dörrar stängda inifrån.
 • Litterär karaktär: Den underbara Tom Oakley i Godnatt Mister Tom. Godnatt Mister Tom är en av de bästa böcker jag någonsin läst i hela mitt liv - ett måste för alla bokälskare. Jag lovar att alla som läser boken kommer vid något tillfälle att bli tårögd.

Böcker A-Ö: K

Bokstaven KJag tror jag ligger efter igen med Malins bokutmaning. Redan två bokstäver har kommit ut. Den första är K och den andra kommer jag att lägga upp strax.
 • Författare: Jag har svårt för att bestämma mig när det kommer till en författare på K. Det står mellan Keyes eller Koontz. Koontz bok Mörkret faller är en av de första vuxen böcker som jag läste. Medan Keyes är en av de författare varav jag har läst väldigt många böcker av.
 • Bok: Som bok blir det en bok som jag vill varna er för. Körflickorna av Alan Warner är riktigt dålig bok som handlar om löjliga flickor som bara tänker på sex.
 • Litterär karaktär: Kitty Drew, min ungdoms hjätinna, blir naturligtvis min litterära karaktär för bokstaven K. Jag vet inte hur många Kitty-böcker jag och min syster har förvarade hos mina föräldrar. Egentligen så borde vi kanske försöka sälja dem, men det är så mycket minnen.

Pocket & Prassel 2.0

Nu är det dags för andra omgången av Pocket & Prassel och naturligtvis måste jag vara med även denna gång! Det blir lite annorlunda denna omgång, minst en av de tre paketerna ska nämligen ha ett tema. Den kommer bli en utmaning! Som vanligt så ska man svara på några frågor så att ens hemliga bokvän lättare ska kunna skicka en bok och något gott som passar en. Jag vill nog inte ändra mina svar sedan första omgången så jag lägger upp samma svar. Var med du också! Sista anmälningsdag är 17/8 klockan 19.00 hos En bok om dagen

Vilken genre är du mest förtjust i?
Det finns nog ingen genre som jag är mest förtjust i, men jag läser väldigt mycket chick lit.

Favoritförfattare? Har du redan allt som författaren har skrivit..?
Jane Austen är min absoluta favorit, men jag läser även mycket av Agatha Christie och Marian Keyes. Och nej, jag har inte redan allt som författarna har skrivit.

Vilka författare är du nyfiken på och har lust att läsa?
Har ofta funderat på att läsa böckerna av Denise Rudberg och sen har jag inte vågat pröva någon ny deckarförfattare fast jag har velat... Jag skulle vilja läsa Maria Gripes ungdomsböcker, har bara läst Agnes Cecilia men skulle vilja läsa fler av henne.

Vilken genre vill du absolut inte läsa?
Facklitteratur, speciellt inte böcker som handlar om må bra osv, t ex "Självkänsla nu!" Jag läser jag helst inte böcker som handlar om väldigt jobbiga saker som t ex "Pojken som kallades Det"-serien och Bakom stängda dörrar.

Vilken författare vill du absolut inte läsa?
Jag är inte så jätteförtjust i svenska författare. Det har blivit några och någon har väl varit bra.

Letar du efter någon/några böcker som du vet (eller tror) har kommit i pocket, men som inte går att få tag på via bokhandeln längre? Vilka böcker gäller det - och skulle du i så fall tycka om att få dessa i läst skick?
Agatha Christie och Jane Austen böcker som jag inte har, men i trevligt skick.
Följande Agatha Christie böcker har jag läst:

 • Cyankalium och champagne
 • En dos stryknin
 • Hemligheten på Chimneys
 • Klockan K
 • Mord klockan fem?
 • Mordet på Orientexpressen
 • Mörk brygd
 • N eller M?
 • Tio små negerpojkar
 • Tretton vid bordet
 • 4.50 från Paddington
 • ABC-morden
 • Dolken från Tunis

Följande Jane Austen böcker har jag läst:

 • Förnuft och Känsla
 • Northanger Abbey
 • Stolthet och Fördomar
 • Emma

Skulle det kännas ok att få flera begagnade pocketböcker (i trevligt skick!) istället för en ny, i något byte?
Absolut

Läser du andra språk än svenska?
Jag läser ibland engelska böcker, men föredrar på svenska. Jag läser så långsamt på engelska.

Är du tedrickare eller kaffedrickare? Någon speciell smak som du gillar?
Tedrickare, gillar dock inte rött te och inte heller te med krydd- och mintsmaker

Vilken slags godis gillar du?
Främst lakrits och choklad.

Gillar du naturgodis; nötter, torkad frukt och liknande?
Jag gillar torkad frukt, nötter gillar jag bara när det är i choklad. :)

Är du allergisk mot något (t.ex. nötter, gluten, mjölk...)?
Jag kan inte äta så mycket jordnötter.

Annat som du vill lägga till..?
Maila gärna till bokmarkt[at]gmail.com om det är några frågor, eller lämna en kommentar till detta inlägg. De flesta böcker som jag redan äger kan du se här.


Böcker A-Ö: A

Bokstaven ADenna gång är alfabetets första bokstav som gäller i Böcker A-Ö. A är en lättbokstav för mig, jag har faktisk väntat på den Smiley cool

 • Författare: Jag har två favoritförfattare som både går att ha på A - Jane Austen och Agatha Christie, men eftersom Christie redan varit med på bokstaven C så blir det Jane Austen. Lite förutsägbar kanske, men Jane Austen är verkligen en klass för sig.
 • Bok: För bokstaven A blir det Aprilhäxan av Majgull Axelsson. En annorlunda och intressant bok som öppnade mina ögon för Augustipris belönade böcker. 
 • Litterär karaktär: Jag säger Anne Shirley, men det är inte bara för att jag läser Anne på Grönkulla böckerna just nu utan för att hon verkligen är en härlig karaktär som man inte kan låta bli att älska :)

Pocket & Prassel: Sista paketet

Igår skickade jag iväg sista paketet för denna omgångs Pocket & Prassel. En ny omgång kommer att starta ganska snart och förhoppningsvis med många fler deltagare. Till Pocket & Prassel 2.0 kommer eventuellt en ändring kommer göras. Röstning pågår just nu. Gå in och rösta du med! ;)

RSS 2.0