Hundöra

Bokmärkt

Gravidchock! reporter erkänner av Belinda Olsson

Gravidchock! reporter erkänner, Belinda Olsson Titel: Gravidchock! reporter erkänner
Författare: Belinda Olsson
ISBN: 9789146212591
Handling: När dottern till en av Sveriges industrimagnater blir kidnappad känner Agata, reporter på Aftontidningen, på sig att det är någonting som inte stämmer. Driven av revanschlusta lyckas hon till slut nysta upp den historia som familjen försökt dölja. I samma veva blir tjänsten som nyhetschef ledigt: Det jobbet bara ska Agata ha. Då kommer chockbeskedet: Agata väntar barn! Nu gäller det för Agata att sköta det här på smartast sätt, till att börja med kan hon ju inte berätta för chefen att hon är gravid förrän hon fått jobbet ...

Gravidchock! Reporter tvingas erkänna är en ung, stöddig och fartfylld roman om arbetet på en kvällstidning. Samtidigt är det en berättelse om det omtumlande i att bli gravid. Belinda Olssons Agata är en befriande antihjälte i sin ovilja att leva upp till modersmyterna.

Belinda Olsson är journalist och krönikör på Aftonbladet. Hon har tidigare varit redaktör för och medverkat i antologierna Fittstim och De missanpassade. Detta är hennes romandebut.
Antal sidor: 354
Inkommen: 2008-03-05
Utläst:
Betyg:
Egen kommentar:

Kattmumien av Jacqueline Wilson

Kattmumien, Jacqueline WilsonEn kort liten berättelse om flickan Sanna som förlorar sin katt Maja. Sanna har ärvt Maja av sin mamma som dog vid hennes födsel. I början gillar inte Sanna Maja för hon är så gammal, men så dör Maja och Sanna inser hur mycket hon saknar henne. Boken är både sorglig och rolig, och handlar egentligen om döden.
Jag köpte boken nu på bokrea för bara 19 kr och jag valde den främst för omslaget. Det är en barn-/ungdomsbok och inom den genre är den ganska bra. Lättläst och lite rolig.
Betyg: Betyg 2 av 5
Utläst: 2008-03-08

Mer information

Titel: Kattmumien
Författare: Jacqueline Wilson
Förlaget: Alfabeta
ISBN: 9789150105308
Antal sidor: 109
Inkommen: 2008-03-05


Statsrådet och döden av Bo Balderson

Statsrådet och döden, Bo BaldersonTitel: Statsrådet och döden
Författare: Bo Balderson
ISBN: 9789185267682
Handling: Bo Baldersons bok Statsrådet och döden har blivit en svensk deckarklassiker, av vissa ansedd som en av de skickligaste deckarna som skrivits på svenska. Förutom en spännande mordgåta och en oväntad upplösning, finns här även humor och berättarglädje. Balderson är en av våra få riktigt stora humorister och bokens drift med det politiska livet är lika aktuell nu som när den första gången utkom 1968.

I Statsrådet och döden får vi stifta bekantskap med det excentriske statsrådet; mångmiljonär och far till fjorton barn. Av ett ödesdigert misstag också ledamot av regeringen! När statsrådet ger sig av på semester till sin Roslagsidyll, drar regeringskollegorna en lättnadens suck. Men knappt har statsrådet hunnit lägga sig till ro på sin badmadrass förrän en granne till honom hittas mördad...
Antal sidor: 205
Inkommen: 2008-03-05
Utläst:
Betyg:
Egen kommentar:

En shopaholics bekännelser av Sophie Kinsella

En shopaholics bekännelser, Sophie KinsellaTitel: En shopaholics bekännelser
Författare: Sophie Kinsella
ISBN: 9789173510325
Handling: Är du också en SHOPAHOLIC?! Möt Rebecca Bloomwood. Hon jobbar som journalist på en finanstidning, har tråkigt och tjänar för lite. Rebecca älskar att shoppa, men hennes problem är kreditgränserna på kortet... Men det bryr sig Rebecca inte om. Bästa sättet att bli på gott humör är ju att gå på stan och shoppa något fint till sig själv. Läs hennes egen berättelse i En shopaholics bekännelser.
Antal sidor: 346
Inkommen: 2008-03-02
Utläst:
Betyg:
Egen kommentar:

Fällan av Michael Connelly

Fällan, Michael ConnellyTitel: Fällan
Författare: Michael Connelly
ISBN: 9789172637375
Handling: FBI-agenten Rachel Walling får till slut det samtal som hon har fruktat i åratal: den mest beryktade av alla seriemördare - Poeten - har återvänt. Han har inte glömt henne och han har en present åt henne. För många år sedan arbetade hon med det berömda fallet då den f d FBI-profileraren Robert Backus gäckade polisen genom att efterlämna små diktstrofer av Edgar Allan Poe i de avskedsbrev som hittades vid mordoffren. (Poeten på svenska 1998)

Samtidigt kontaktas Harry Bosch av änkan till den f d FBI-agenten Terry McCaleb (Blodspår på svenska 1998) för att reda ut om McCalebs död var självmord eller mord. Spåren leder till en massgrav i den ödsliga Nevadaöknen och vidare till det glittriga Las Vegas. Harry Bosch börjar misstänka att Poeten har något med det hela att göra. Det visar sig att Poeten är ute efter sin gamle kollega och genom FBI-agenten Rachel Walling försöker han en gång för alla fånga in Harry Bosch i fällan.
Antal sidor: 382
Inkommen: 2008-03-02
Utläst:
Betyg:
Egen kommentar:


Flyg fula fluga av Patricia Cornwell

Flyg fula fluga, Patricia CornwellTitel: Flyg fula fluga
Författare: Patricia Cornwell
ISBN: 9789172637412
Handling: Kay Scarpetta har blivit av med sitt jobb som rättsläkare i Richmond efter att ha varit inblandad i mordet på en kvinnlig polischef. Hon har dragit sig tillbaka till Florida och arbetar som konsulterande rättsläkare samtidigt som hon försöker komma över den personliga förlust som drabbade henne då hennes älskade Benton Wesley brutalt mördades. Då hon gästföreläser på National Forencis Academy möter hon poliskommissarien Nick Robillard som behöver hjälp med att spåra tio kvinnor som försvunnit från hans polisdistrikt och som befaras vara döda. Samtidigt får hon ett brev från Jean-Baptiste Chandonne, Varulven, som än en gång gäckar Scarpetta. När hon sedan tar sig an ett fall med en kvinna som dött av en överdos börjar Scarpetta se en koppling mellan de försvunna kvinnorna och gör avslöjanden som dramatiskt kommer att förändra hennes eget liv.
Antal sidor: 450
Inkommen: 2008-03-02
Utläst:
Betyg:
Egen kommentar:

Nej! Jag vill inte gå med i en bokcirkel av Virginia Ironside

Nej! Jag vill inte gå med i en bokcirkel, Virginia IronsideTitel: Nej! Jag vill inte gå med i en bokcirkel
Författare: Virginia Ironside
ISBN: 9789100109875
Handling: "Verkligen inte!" säger Marie Sharp när en vän föreslår att hon ska gå med i en bokcirkel nu när hon snart fyller sextio. Marie har ingen lust att träna hjärncellerna. Inte cykla genom Mongoliet, inte hoppa fallskärm. Hon vill göra gamla saker, inte unga saker. Hon gillar att bli äldre. Plötsligt öppnar sig nya möjligheter.
Hon tycker sig ha mer gemensamt med dem som är tjugo år yngre än dem som är femton år äldre, fast ändå upptas hennes tankar mycket av det där med kroppens förfall. Hur får man på sig strumpbyxorna när man inte kan balansera på ett ben längre? Hon funderar på om hon ska ge upp sexlivet. Man kan ju kompensera sig, t ex genom att bli förälskad på nytt - i sonsonen. För nu har hon äntligen fått ett barnbarn och bär alltid med sig en packe foton på underverket!

Vresigt, skarpsinnigt, rörande och roligt blir det när en kvinna på väg mot de sextio skriver dagbok, och många i samma situation kommer att le igenkännande.
Antal sidor: 263
Inkommen: 2008-02-29
Utläst:
Betyg:
Egen kommentar:

Sängläge av Sarah Bilston

Sängläge, Sarah BilstonTitel: Sängläge
Författare: Sarah Bilston
ISBN: 9789113015750
Handling: Q är en smart, ambitiös - och gravid - New York-advokat som får inta sängläge i vecka 26 och inte lämna bädden förrän det är dags att föda ungefär tio veckor senare. Vad ska hon göra för att inte bli tokig? Detta är en humoristisk och berörande debut om vad som händer när 100 procentig aktivitet går över i - ja, vadå?
Quinn "Q" Boothroyd är en ung (28 år), engelsk kvinna i karriären. Hon arbetar som advokat och har flyttat till New York med sin man som försöker bli delägare i en stor advokatbyrå. Hon blir gravid och i vecka 26 får hon reda på att hon måste hålla sig stilla, helst sängliggande, under resten av graviditeten. Nu förändras Q:s liv totalt. Från att ha haft en fulltecknad kalender får hon plötsligt hur mycket tid för sig själv som helst. Hon ligger mest i sängen hela dagarna och försöker få tiden att gå och känner sig ensam och övergiven av sin man som jobbar dygnet runt. Brianna, en kollega från jobbet, besöker henne och berättar om sin komplicerade relation med en gift man. Det visar sig så småningom att mannen är Q:s mans bästa vän Mark, som väntar sitt tredje barn med sin hustru. En vänlig grekisk grannfru bjuder på grekiska delikatesser och berättar att hennes systerson Alex har problem med sin hyresvärd. Genom att försöka skrämma bort sina hyresgäster försöker han tömma huset för att sedan kunna bygga flotta läghenher som kan hyras ut till rika människor. Q blir upprörd över detta och försöker hjälpa Alex, men upptäcker då att hennes man har hyresvärden som sin klient. Äktenskapet mellan Q och hennes man Tom blir alltmer ansträngt och saken blir inte bättre när Q:s syster kommer på besök. Låter det rörigt? Men vad gör man inte för att få tiden att gå när man ha tio veckors sängläge framför sig.
Sarah Bilston debuterar med den här boken som sålts för stora belopp till engelska Harper Collins och amerikanska Time Warner Books. Sarah Bilston är född i England men bor numera i Connecticut med man och dotter. Hon har en akademisk karriär "i bagaget" som assisterande professor i engelsk litteratur på Trinity College i Hartford. Hon är just i färd med att skriva färdigt uppföljaren, med titeln Sleepless Nights, och vi är många som förstår vad det betyder...
Antal sidor: 263
Inkommen: 2008-02-29
Utläst:
Betyg:
Egen kommentar:

Pärlan i lakritsremmen av Boj Kewenter

Pärlan i lakritsremmen, Boj KewenterTitel: Pärlan i lakritsremmen
Författare: Boj Kewenter
ISBN: 9789171301543
Handling: Om livet är som en lång lakritsrem som man långsamt njuter av - då är pensionärstiden pärlan i mitten. Pärlan som man kommer till sist, som man förtjänar efter många strapatser. Olga är pensionär. Hon har äntligen nått den ålder då man inte behöver bry sig om andra eller göra som de säger. Hon har äntligen tid att tänka på sig själv; att göra det hon själv vill. Hela sitt liv har hon tänkt kloka tankar. Men hon har inte haft möjlighet att tänka dem färdigt. Nu kan hon unna sig lyxen att strunta i telefonen, glömma bort alla måsten och njuta av minnen och halvtänkta klokheter. Pensionärstiden är hennes, bara hennes. Det är nu hon kan vara sig själv igen, för första gången sedan hon var barn. Vilken underbar tid hon har framför sig!
Antal sidor: 176
Inkommen: 2008-02-29
Utläst:
Betyg:
Egen kommentar:

RSS 2.0