En het paj med räkor

Het paj med räkorVi hade som vanligt svårt med att komma på vad vi skulle äta till kvällsmat, men vi hade en massa frysta räkor i frysen. Så efter lite surfandet på nätet hittade vi det här receptet på Arlas hemsida - receptet på en sjukt god paj.

Ingredienser (4-6 portioner)

Pajdeg:
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella lätt
Fyllning:
  • 3 ägg
  • 250 g cottage cheese, KESO chili
  • 200g skalade räkor
  • 2 dl riven lagrad ost

Tillagning

  1. Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min.
  5. Vispa upp äggen och blanda med cottage cheese, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet.
  6. Grädda pajen i ca 25 min tills den har stelnat.

Vi använde KESO naturell och tillsatte sambal oelek istället för KESO chili. Det funkade lika bra. Smaklig måltid!


Hallonkaka med kardemumma

Hallonkaka med kardemummaDetta recept fick jag med Salt & Pepper som är en tidning som kundmedlemmar hos Vi-butikerna får. Både jag och H tycker att den är väldigt god, och så enkel att göra! :) 

  • 200 g smör
  • 2 stora ägg
  • 3 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk finstött kardemumma
  • 4 dl lättmjölk eller lättfil
  • 250 g hallon
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl sötmandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och stött kardemumma och rör ner det i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
  5. Bred ut smeten på bakplåtspapper i ugnslångpanna (ca 30x40 cm). Strö över hallonen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min tills kakan börjar få färg.
  6. Hacka chokladen och mandeln och strö över den. Fortsätt grädda ca 5 min tills mandeln och chokladen får färg utan att bli brända. Prova med sticka att kakan känns torr.

RSS 2.0