Hundöra

Bokmärkt

Bokrea våren 2008

Det var lite böcker på bokrean i alla fall, som vanligt. Efter att ha varit på bokrean på Åkerblom i Umeå är det inte lika skoj längre att handla böcker på bokrean även om jag fortfarande gillar att köpa nya böcker. Det vart 4 nya böcker idag:

  • Pärlan i lakritsremmen av Boj Kewenter
  • Sängläge av Sarah Biston
  • I huvudet på en gammal hagga av Cecilia Torudd
  • Nej! Jag vill inte gå med i en bokcirkel av Virginia Ironside

Thing (Or Two) About Curtis And Camilla av Nick Fowler

Thing (Or Two) About Curtis And Camilla, Nick FowlerTitel: Thing Or Two About Curtis And Camilla
Författare: Nick Fowler
ISBN: 9789176435663
Handling: It is springtime in SoHo when Curtis, rock-star wannabe, first lays eyes on gangly, gorgeous Camilla and her matchmaking dachshund - and New York is transformed from a grey city into a colourful metropolis. Camilla becomes Curtis's obsession, muse and the reason he needs a record contract.
Antal sidor: 384
Inkommen: 2006-09-30
Utläst:
Gästbetyg:
Egen kommentar:

New York-trilogin av Paul Austen

Titel: New York-trilogin
Författare: Paul Austen
ISBN: 9789176435663
Handling: New York-trilogin består av tre berättelser:

Stad av glas
Deckarförfattaren Quinn blir uppringd av någon som söker detektiven Paul Auster. Plötsligt är han indragen i ett mysterium värre än något han själv kunnat tänka ut.

Vålnader
White vill att Blue ska skugga Black och hålla honom under uppsikt så länge det blir nödvändigt. Från en lägenhet på andra sidan gatan kan Blue se hur Black sitter och skriver.

Det låsta rummet
Fanshawe var hans bästa vän under skoltiden men sedan förlorade de kontakten. Så kommer oväntat ett brev från Fanshawes hustru. Hennes man är försvunnen

Tre berättelser, tre historier som blandar deckargenrens rekvisita med den moderna romanens identitetsproblematik. Tillsammans utgör de Paul Austers blivande klassiker New York-trilogin, en redan mytomspunnen milstolpe i den amerikanska samtidslitteraturen.
Antal sidor: 470
Inkommen:
Utläst:
Gästbetyg: Betyg 1 av 5 (gäst) 
Egen kommentar: 
New York-trilogin, Paul Austen

Kärlekshistorier av Rosamunde Pilcher

Titel: Kärlekshistorier
Författare: Rosamunde Pilcher
ISBN: 9789127075979
Handling: Ljuv längtan och het passion - kärlekens mysterier har i alla tider fascinerat och lockat författare och är ett ständigt återkommande tema i världslitteraturen, kanske för att det finns lika många kärlekshistorier som det finns människor.

   Denna novellantologi rymmer arton berättelser om kärlek i alla former. Här finner vi klassiker som Colette, Guy de Maupassant och Ivan Turgenev sida vid sida med moderna författare som Catherine Cookson, John Updike och Daphne du Maurier.

   Den engelska författaren Rosamunde Pilcher presenterar samlingen och bidrar också själv med en novell.

   De flesta noveller i samlingen föreligger här för första gången på svenska.

Antal sidor: 307
Inkommen: 2007-02-10
Utläst:
Bbetyg: 
Egen kommentar: 
Kärleks historier, Rosamunde Pilcher

Pompeji av Robert Harris

Titel: Pompeji
Författare: Robert Harris
ISBN: 9789170013607
Handling: Året är 79 e Kr. I badorterna Baiae, Herculaneum och Pompeji njuter Roms rikaste medborgare av sommarens sista, stekheta dagar. Ingen anar att idyllen snart kommer att ta en ända med förskräckelse. Det mäktiga berget Vesuvius, vars silhuett tornar upp sig i horisonten, håller nämligen på att vakna till liv igen.

Ingenjören Marcus Attilius oroar sig dock. Inte för vulkanen, utan för den gigantiska akvedukten Aqua Augusta, som han precis blivit ansvarig för. Den förser inte mindre än nio städer med vatten och nu verkar den ha blivit skadad. Om vattnet försvinner skulle det innebära en katastrof för städernas invånare och Attilius vägrar låta det ske. Han ger sig av mot berget - men upptäcker snart att det finns krafter som inte ens det mäktiga romarriket kan tygla...
Antal sidor: 277
Inkommen: 2007-02-10
Utläst:
Gästbetyg: 
Egen kommentar: 

Pompeji, Robert Harris

Trogen tjur sökes av Laura Zigman

Titel: Trogen tjur sökes
Författare: Laura Zigman
ISBN: 9789137114170
Handling: När Jane Goodall träffar TV-producenten Ray blir hon övertygad om att han är den rätte. Ray har tvättbrädemage och ett lika tomt och innehållslöst kärleksliv som hon själv. Tror hon. De förälskar sig handlöst i varandra (tror hon) och ska snart flytta ihop (tror hon). Men en dag överger han henne utan ett ord till förklaring.
   Jane torkar tårarna, beväpnar sig med anteckningsblock och en trave böcker om djurens parningsbeteende och formulerar den banbrytande Gammal kossa-Ny kossa-teorin. Nu förstår hon varför män beter sig som tjurar, varför kvinnor förvandlas från nya kossor till gamla kossor och varför vi uppför oss som vi gör när vi är på jakt efter någon att älska. Och hämnden blir ljuv...
   Trogen tjur sökes är en hejdlöst rolig, bitsk och nyskapande skildring av hur män beter sig, men det är också en ömsint och allmängiltig historia om hur man kan gå stärkt ur kärlekssorgen.
   Laura Zigman är uppväxt i Massachusetts och har arbetat tio år i förlagsbranschen i New York. Trogen tjur sökes är hennes debutroman.
Antal sidor: 288
Inkommen:
Utläst:
Gästbetyg: Betyg 2 av 5 (gäst)
Egen kommentar: 
Trogen tjur sökes, Laura Zigman

Djävulen bär Prada av Lauren Weisberger

Titel: Djävulen bär Prada
Författare: Lauren Weisberger
ISBN: 9789129658804
Handling: Andrea Sachs är en småstadstjej som drömmer om att arbeta som redaktör på tidningen New Yorker. Väl i storstaden får hon arbete som personlig assistent åt chefredaktören Miranda Priestly på det berömda modemagasinet Runway (läs Vogue). Och plötsligt befinner sig Andrea i helvetet då Miranda Priestly visar sig vara djävulen själv. Hon dompterar sina anställda totalt och kräver fullständig service 24 timmar om dygnet. Som personlig assistent får Ahn-dre-ah! vara beredd på allt; hon måste servera kaffe med exakt rätt temperatur och i exakt rätt ögonblick. Hon måste ordna fram två exemplar av den senaste Harry Potter-boken flera dagar före utgivningen och se till att de flygs till Paris i Mirandas privata jetplan. Andrea försakar pojkvän och vänner för att dygnet runt ställa upp på chefens nycker. Allt för den eftertraktade rekommendationen från Miranda Priestly på väg mot målet: drömjobbet som redaktör. Till sist inser Andrea att det jobb som "tusentals tjejer skulle gå över lik för" håller på att ta livet av henne och hon måste bestämma sig för om hon är beredd att sälja sin själ till djävulen.
Antal sidor: 393
Inkommen:
Utläst:
Betyg: 
Egen kommentar: 
Djävulen bär Prada, Lauren Weisberger

Anne på egen hand av L.M. Montgomery

Titel: Anne på egen hand
Författare: L.M. Montgomery
ISBN: 9789171024275
Handling: Anne får plats som föreståndarinna för mellanskolan i Summerside. Gilbert studerar medicin i Redmond. Hon blir snart medelpunkten i den lilla staden. Fjärde boken i serien om Anne på Grönkulla.
Antal sidor: 204
Inkommen:
Utläst:
Betyg: 
Egen kommentar: 
Anne på egen hand, L.M. Montgomery

Passionsfrukten av Karel G. van Loon

Titel: Små citroner gula
Författare: Kajsa Ingemarsson
ISBN: 9789176438305
Handling: Armins hustru avlider när hans son bara är tre år. Tio år senare har Armin träffat en ny kvinna som han försöker få barn med utan att lyckas. Vid en läkarundersökning får han veta att han är steril, och att han alltid varit det. Men vem är då far till hans son Bo?
   I jakten på Bos biologiske far, gärningsmannen, tvingas Armin se på sitt förflutna med nya ögon. Konfrontationer med de misstänkta varvas med rörande beskrivningar av sonen Bos minst av allt vardagliga uppfostran och smärtsamt ärliga minnen av Armins döda hustru.
   Vad vet man egentligen om den man har kär? Hur väl känner man dem som står en närmast?

   Karel G. Van Loon föddes 1962 i Amsterdam och är vid sidan om sitt författarskap även frilansjournalist och TV-medarbetare. Hans debutroman Passionsfrukten har blivit en bestseller i hemlandet och tilldelats Hollands största litterära pris.

Antal sidor: 254
Inkommen:
Utläst:
Betyg: 
Egen kommentar: 
Passionsfrukten, Karel G. van Loon

Islandet av Carina Burman

Titel: Islandet
Författare: Carina Burman
ISBN: 9789176438268
Handling: Sagor och legender är min ständiga läsning, suckar Louise från sitt schlesiska slott i ett brev till väninnan Fransiska. Hon tänker tillbaka på våren 1816, när hon följde sin diktande syster Amalia von Helvig till Uppsala. Nu gräver Louise i efterlämnade papper och egna minnen, och med Fransiska som tyst publik återskapar hon ett drama om död och sorg, vänskap och förbjuden kärlek. Bland de agerande finns gestalter som skulle kunna vara Geijer, Atterbom och Malla Silfverstolpe.
   Berättelsen bygger till stor del på verkliga händelser och spänner över ett halvsekel från fjäderpennornas och hästskjutsarnas epok till stålpennornas och järnvägarnas tidevarv.
Antal sidor: 339
Inkommen: 2005-09-04
Utläst:
Gästbetyg: Betyg 1 av 5 (gäst)
Egen kommentar: 
Islandet, Carina Burman

Affairen vid Ratan av Björn Holm

Titel: Affairen vid Ratan
Författare: Björn Holm
ISBN: 9789146210474
Handling: Det är högsommar i Sverige år 1809. Bataljonspredikant Ehrnfred Gravallius och officershustrun Katrin Servenius befinner sig ombord på varsitt fartyg med destination Umeå, som belägrats av den ryska hären. De kommer båda att gå till historien för sina insatser under detta det sista krig som utkämpas på svensk mark; den ena som vår förste krigskorrespondent och den andra som den första svenska kvinna som belönats för tapperhet i fält.
Antal sidor: 394
Inkommen: 2005-09-04
Utläst:
Gästbetyg: Betyg 1 av 5 (gäst)
Egen kommentar: 
Affairen vid Ratan, Björn Holm

The Scarlet Pimpernel av Baroness Orczy

Titel: The Scarlet Pimpernel
Författare: Baroness Orczy
ISBN: 9780451527622
Handling: This timeless novel of intrigue and romance includes a new Introduction by distinguished professor Gary Hoppenstand of Michigan State University. The story involves rulers of a French Revolution who are unable to discern the identity of the Scarlet Pimpernel, a man whose exploits are an embarrassment to the regime. Reissue.
Antal sidor: 212
Inkommen: 2006-11-23
Utläst:
Gästbetyg: Betyg 5 av 5 (gäst)
Egen kommentar: 
The Scarlet Pimpernel, Baroness Orczy

RSS 2.0