Hundöra

Bokmärkt

Trogen tjur sökes av Laura Zigman

Titel: Trogen tjur sökes
Författare: Laura Zigman
ISBN: 9789137114170
Handling: När Jane Goodall träffar TV-producenten Ray blir hon övertygad om att han är den rätte. Ray har tvättbrädemage och ett lika tomt och innehållslöst kärleksliv som hon själv. Tror hon. De förälskar sig handlöst i varandra (tror hon) och ska snart flytta ihop (tror hon). Men en dag överger han henne utan ett ord till förklaring.
   Jane torkar tårarna, beväpnar sig med anteckningsblock och en trave böcker om djurens parningsbeteende och formulerar den banbrytande Gammal kossa-Ny kossa-teorin. Nu förstår hon varför män beter sig som tjurar, varför kvinnor förvandlas från nya kossor till gamla kossor och varför vi uppför oss som vi gör när vi är på jakt efter någon att älska. Och hämnden blir ljuv...
   Trogen tjur sökes är en hejdlöst rolig, bitsk och nyskapande skildring av hur män beter sig, men det är också en ömsint och allmängiltig historia om hur man kan gå stärkt ur kärlekssorgen.
   Laura Zigman är uppväxt i Massachusetts och har arbetat tio år i förlagsbranschen i New York. Trogen tjur sökes är hennes debutroman.
Antal sidor: 288
Inkommen:
Utläst:
Gästbetyg: Betyg 2 av 5 (gäst)
Egen kommentar: 
Trogen tjur sökes, Laura Zigman

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback