Hundöra

Bokmärkt

Böcker A-Ö: W

Bokstaven W*Malin* har startat en ny utmaning: Böcker A-Ö, vilket går ut på att man får en bokstav och så ska man nämna en bok och en författare på den bokstaven. Någon som man gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skäms av, osv med motivering för sitt val. Utmaningen startar med bokstaven W.
 • Bok: Jag hade jättesvårt för att komma på en bok på W. Min syster var tvungen att hjälpa mig med den här. Det slutar med att vi fuskar lite: Watermelon av Marian Keyes. Jag läste egentligen den svenska översättningen, dvs Vattenmelonen Smiley blush. Så, jag har tyvärr ingen speciell motivering till varför just den här boken, men jag läser väldigt många böcker av Keyes och det jag minns mest av den här boken är att jag läste ut den på bussen hem från en av mina vänner.
 • Författare: Jennifer Weiner är en av mina första chicklit författare. Tyvärr har jag bara läst en av hennes böcker, Sängkamrater som till skillnad från de flesta andra chicklit handlar om en större kvinna. Boken har en av mina favorit bokomslag, jag älskar den gröna färgen och illustrationen.

Ny boklista som cirkulerar

Book diares boklista är en ny boklista som cirkulerar bland bokbloggarna, och jag som älskar haka på sådan här saker ska förstås också göra det.

 1. Vilka är de senaste tre böcker du läst ut?
  • Dolken från Tunis av Agatha Christie, fick den i min första Pocket & Prassel-paket.
  • Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson
  • The other side of the story av Marian Keyes, den här tog en evighet att läsa ut.
 2. Vilken bok var den allra första du läste?
  Oj, det minns jag inte. Var det kanske Alfons? Min första bok var i alla fall om ett svart får som var mobbade av andra får för alla de andra var vita. Han lämnar sin flock och träffar på en vit får som också varit mobbad av sin flock som bara bestod av svarta får. Jag har för mig om att de lyckas skrämma bort en varg eller något i den stilen och att de sedan får en massa får som är både svarta och vita. Lite lik boken om kaninen Pricken. Kan vara så att jag blandat ihop historien med Pricken, om det nu var Pricken kaninen hette.
 3. Har du en favoritbok som av någon anledning har betytt extra mycket för dig?
  Hmm, Kitty-böckerna tror jag. Det var nog de som fick mig att börja köpa böcker. Innan lånade jag mycket från biblioteket, på den tiden läste jag alla möjliga ungdomsböcker. Jag minns att jag lånade en serie om en pojke som hette Frans.
 4. Vilken är din favoritgenre?
  Jag gillar det mesta. Det jag inte gillar är fantasy och science fiction, sen tunga fakta böcker. Kåserier och liknande går bra. Jag tycker även att det är jobbigt att läsa sådana hemska böcker, där barn far illa eller att någon blir våldtagen, så jag försöker oftast hålla mig undan från dem. Det blir väldigt mycket chicklitt för mig.
 5. När är din favoritlästid?
  Jag gillar att läsa när jag åker kommunalt, eller nästan all sorts transportmedel, men då jag nu bor gångavstånd till jobbet har jag börjat läsa mer på kvällarna och morgonarna.
 6. Har du någon favoritförfattare?
  Agatha Christie och Jane Austen är mina absolute favoriter.
 7. Vad läser du just nu?
  Vince & Joy av Lisa Jewell
 8. Har du någon bok du längtar efter att läsa?
  Hmm, längtar vet jag inte, men det är många av mina olästa böcker som jag vill läsa, tex Mörkrets väg av Michael Cox¨, Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón  och någon gång måste jag läsa ut Historikern av Elizabeth Kostova.
 9. Varför läser du böcker?
  Verklighetsflykt, säger jag stolt. Det finns så mycket elände i världen och med all stress i vardagen är det ganska skönt att fly undan till någon annan värld. Det kanske är därför jag inte gillar att läsa hemska böcker.
 10. Kommande projekt:
  Någon dag så ska jag läsa Harry Potter-böckerna som båda mina systrar redan har läst, men det blir nog inte närmsta framtiden. Hmmm, kanske Anne på Grönkulla böckerna som jag köpte för länge sedan på en bokrea.

Så, det var min lista. :)


Lästrio (extra): Serier

Lästrio serierJag brukar inte läsa böcker som är serier, då jag inte har tålamodet att vänta till nästa bok. De serier jag läser är väl mer som miniserier eller böcker som kan läsas fristående.

Dina top tre serier.
 • Sagan om klanen Otori av Lian Hearn. Första boken är bäst, men hela serier ihop är både mysig och spännande. Det var från början bara en trilogi, men en fjärde bok har kommit ut. Den fick jag som julklapp och förhoppningsvis får jag tillfälle att läsa den i sommar.
 • Anne på Grönkulla av L.M. Montgomery. Jag har sett tv-serien som är otrolig charmig. Böckerna köpte jag på en bokrea, men som jag ännu inte tagit mig igenom. Måste göra ett försök i sommar.
 • The no. 1 ladies' detective agency av Alexander McCall Smith. Den första och andra boken har jag läst och den andra var bättre än den första. Jag hoppas att det fortsätter så för jag har köpt resten av serien.

Hmm, jag har ganska många böcker att ta mig igenom i sommar. Det får bli någon prioritering. Smiley cool


Lästrio: Böcker som bara blir stående...

Lästrio olästaEn ny lästrio har redan kommit ut:
Vilka böcker har ni köpt men som bara blivit stående i bokhyllan olästa?

Personligen tycker jag att denna lästrio-tema är lite extra rolig. Nog känner alla bokslukare igen sig? Hur många gånger har man inte köpt på sig mer böcker än vad man hinner läsa ut? Själv så gör jag det hela tiden, precis som Petra blir det oftast så på bokreor.

 • Vilhelm Mobergs Utvandrarna, Nybyggarna och Sista brevet till Sverige som jag köpte på en bokrea för länge länge sedan.
 • Fjodor Dostojevskijs Brott och straff är en klassiker som jag har påbörjat men aldrig avslutat. Det vart så rörigt med alla namn att jag vart less, jag vet inte ens om jag kommer avsluta den. Just nu är jag inte särskilt lockad till att göra det. ;)
 • J.R.R. Tolkiens Sagan om ringen-serie har jag i bokhyllan och min syster har läst den. Själv har jag gjort ett försök en gång, men det fick räcka och jag kommer nog aldrig läsa ut den - tror jag.

Första Pocket & Prassel

Idag när jag kom hem så väntade till min överraskning mitt första paket från Pocket & Prassel, en dag tidigare än vad jag hade väntat mig. I paketet fanns Dolken från Tunis av Agatha Christie och två prasselpåsar - en Haribopåse med lakritsnappar och en påse med torkad annanas. Agatha Christie är en av mina absoluta favoritförfattare och jag som precis har läst ut en bok. Jag tror att Dolken från Tunis blir den bok som jag kommer läsa härnäst. :D Haribos lakritsnappar som är så gott kommer bli perfekt som något gott medan jag läser boken. Jag har aldrig prövat den här sorten torkad annanas, men det ser väldigt gott ut, vilket även min sambo tycker. Han kommer förmodligen ta några bitar. :)

Tack så mycket Hemliga bokvännen! Det var ett jättefint paket! :D

Dolken från Tunis, Agatha Christie Haribopåse med lakritsnappar Seebergerpåse med torkad annanas

Lästrio: Sverige

Siffran 3 med dalahästDenna gång är lästrion tre skönlitterära böcker som beskriver Sverige, tillägnad Sveriges nationaldag. En svår tema för mig eftersom själv så har jag inte läst så många böcker som utspelar sig i Sverige och allra minst som handlar om Sverige. Jag gör dock ändå ett försök.

Vilka tre skönlitterära böcker beskriver Sverige bäst? Vilka tre skönlitterära böcker skulle du rekommendera någon som vill veta mer om Sverige att läsa?
 • Nils Holgerssons underbara resa av Selma Lagerlöf är förstås den absolut ett måste i denna tema, eller?
 • Jag kan inte heller låta bli att nämna böcker av Astrid Lindgren, men jag tänkte begränsa mig till den jag gillade allra bäst som liten - Lotta på Bråkmakargatan.
 • Jag kommer inte på någon tredje bok. Den enda jag tänker på är Herman Lindqvists Historien om Sverige böckerna, men de räknas nog inte som skönlitteratur antar jag. :)

Hemliga bokvän - Pocket & Prassel första boken iväg...

Nu är den första boken ivägskickad! Hoppas den kommer fram snart. Jag hoppas min bokvän gillar bokpaketet. :)
PocketböckerBlandat lösviktsgodis

RSS 2.0