Hundöra

Bokmärkt

Jultomten är tidig i år

Bland bokbloggarna pågår nu för fullt med planering av en tidig julklapp. En bok om dagen har nämligen dragit igång en julversion av Pocket & Prassel som hon döpt till Julpåse. Jag har tyvärr valt att hoppa över den här omgången, då jag känner att jag har för mycket på gång med annat. Det låter dock som att det blir en hejdundrans omgång med 47 deltagare! Ska bli skoj att se vad som kommer finnas i alla paketen Smiley Hay


Ny bokenkät

Bland de bokbloggar som jag prenumererar på så är det flertal som börjat svara på en bokenkät. Jag vet inte vem det var som startade den, men jag såg den första gången hos Theresans. Nu tänkte jag också hänga på och lämna mina svar.

 1. Den värsta läsupplevelse du haft?
  Min värsta är nog Sommarstrul av Joseph Connolly. Det finns inga ord över hur dålig jag tycker att boken är. Jag är förvånad över att jag faktisk läste ut boken.
 2. Vilken bok har påverkat dig mest hittills?
  Jag pratar alldeles för mycket om Stolthet och fördom av Jane Austen att jag måste ta någon annan. Så, det blir Sista Chansen av Marian Keyes. Mina första tankar för boken var hur mysig och fin den var.
 3. Har du läst någon bok som du blivit riktigt skrämd av?
  Jag läser inte så många läskiga böcker, men de psykologiska thriller av Patrick Redmond som jag läst har verkligen gett mig obehagliga rysningar.
 4. Vad använder du som bokmärke?
  Jag har massor av bokmärken, och visade upp dem i ett tidigare inlägg. Märker nu att jag missade en, en som jag fick av min lillasyster när vi var små. Sedan har jag fått ett jättesöt bokmärke av min hemliga bokvän i Pocket & Prassel 2.0.
 5. När brukar du läsa? Hemma, på jobbet, på morgonen, på förmiddagen, på kvällen, innan du lägger dig...?
  Förut så läste jag alltid när jag åkte kommunalt till och från skolan och jobbet. Nu när jag bor i stan åker jag knappt kommunalt längre, så det blir oftast på kvällen eller morgonen på helgen, alldeles för sällan. Eller knappt det sedan jag började gå kvällskurs. Jag får nog ta igen det på semestern.
 6. Vad var den första bok du läste?
  Oj, det var alldeles för länge sedan. Var det kanske en Alfons-bok?
 7. Vad är bättre, pocket eller inbundet?
  Storpocket, anytime, men jag köper oftast vanlig pocket. Det borde finnas flera böcker som ges ut i storpocket.
 8. Vilken bok läser du nu?
  Hmm, jag vet inte om jag kan säga två, men Ögonsten av Patrick Redmond och Historikern av Elizabeth Kostova. Fast det var länge sedan jag läste något ur Historikern. Jag har funderat på att börja läsa Middag med Mr Latte av Amanda Hesser som jag fick av min hemliga bokvän i Pocket & Prassel 2.0.
 9. Och vilken sida är du på?
  Sidan 98 i Historikern och sidan 138 i Ögonsten.
 10. Brukar du lämna "kännetecken" i dina böcker? (klottrar i dom, spiller mat/dryck på dom & andra barbariska åtgärder?)
  Oh, nej. Det är att synda, men olyckor har inträffat tyvärr.
 11. Påverkar titeln/omslaget dig om du överväger att läsa en bok?
  Jag är svag för omslag.
 12. Sidantalet, då?
  Väldigt tjocka böcker, de som är över 600 sidor avskräcker mig. Om en bok är så tjock måste den verkligen intressera mig.
 13. Brukar du bläddra fram till sista sidorna för att få reda på slutet?
  Ja, nästan jämt. Får ofta höra från H och min syster att så får man inte göra.
 14. Finns det någon bok du läst flera gånger?
  Alla som följt min blogg ett tag vet nog vad jag kommer svara på denna fråga - Stolthet och fördom av Jane Austen.
 15. Har du råkat ut för någon olycka som böcker varit orsaken till?
  Nej, det tror jag inte.
 16. Brukar du sälja/ge bort dina böcker eller klänger du dig maniskt fast vid dem, även om det är någon bok du inte gillar?
  Jag har kvar alla mina böcker, men inte för att jag klänger mig fast vid dem. Skulle behöva rensa lite, gärna sälja några. Har funderat ett par gånger på att sälja på loppis, men aldrig tagit mig tid för att försöka fixa något.
 17. Tar du med dig boken du läser på toa?
  Ibland, när jag behöver vara där längre tid.
 18. Just det, läser du i badrummet?
  Se ovanstående svar. 
 19. Har du något boksystem? Skriver du upp vad du läser/ska läsa/ska köpa/köpt för böcker? Skriver du kanske till och med läsdagbok?
  Sedan år 2000 eller om det var 2001 har jag antecknat bokköp och lästa böcker. Jag har en läsdagbok som jag skriver i, men denna blogg är nog min främsta boksystem just nu.

Oväntat paket

Igår när vi kom hem från jobbet låg en postavi i vårt postfack. Paketet var på 1,7 kg och till min förvåning var det ett paket från Förlagsystem och det var levererad mot postförskott. Jag vet att Förlagsystem är där många internethandlar har sina boklager, men jag kunde inte minnas att jag hade beställt något och vart genast orolig. Hela vägen till postuthämtningen kunde jag inte låta bli att måla upp olika scenarior när jag råkat göra en beställning utan att själv vetat om det. Jag är alltid rädd för att det ska hända en dag, så ofta som jag surfar på internethandlar efter böcker som jag vill köpa. H tyckte att det verkade mest spännande och flinade bara åt mig. Han försökte trösta mig med att det inte stod någon summa på avin, men avslutade med slutklämmen att det kanske låg i paketet. I alla fall, jag behövde inte betala något och det låg ingen faktura i paketet, jag fick paketet i handen och det enda jag behövde visa upp var min legitimation. Jag var så ivrig att jag öppnade paketet så fort vi var utanför vår dörr, H bara skrattade. I paketet låg två recensionsex från Piratförlaget - En plats i solen av Liza Marklund och Snömannen av Jo Nesbø. Så innan årets slut ska ni få recensioner på dessa två och denna gång blir det två gästrecensenter - H ska recensera Snömannen och min syster ska recensera En plats i solen. Det verkar vara två riktigt bra böcker om man kollar på betyg hos internetbokhandlarna Adlibris (En plats i solen, Snömannen) och Bokus (En plats i solen, Sömannen)

Jag tycker det är väldigt bra och trevligt av Piratförlaget att låta vissa bokbloggar recensera böcker, eftersom det är vanliga bokläsare som jag. Har nämligen aldrig gillat att följa recensioner från tidningar, tv och andra mer journalistiska medior eller vad man nu ska kalla det.

En plats i solen, Liza Marklund Snömannen, Jo Nesbø


Hemliga bokvän avslöjad?

Efter att ha fått veta att det fanns en ledtråd i sista brevet på vem min hemliga vän i Pocket & Prassel 2.0 varit, var jag tvungen att kolla upp det. Min gissninge är att bloggen En full bokylla är en rikedom tillhör min hemliga bokvän som skämt bort mig de senaste tre månaderna. Frågan är ställd men jag har inte fått svar om jag gissat rätt ;)

Snip snap snup...

...så har Pocket & Prassel 2.0 tagit slut Smiley Meow Vilken omgång det har varit. Min hemliga bokvän, som jag ännu inte vet vem det är, har varit riktig duktig med "research". Idag fick jag mitt sista paket och jag känner en blandning av känslor, glad över paketet, men ledsen över att det är det sista. Pocketboken i detta paket var en riktig överraskning och det ska bli jättespännande att få läsa den. Jag har inte hört talas om den tidigare, men den så himla fin också - Jane and the unpleasentness at Scargrave Manor av Stephanie Barron. Sen så fick jag goda choklad bitar, bland annat Marabous nya lakrits som jag varit så sugen på. Här ska det firas i helgen! I paketet låg som vanligt ett litet brev från min hemliga bokvän, alltid lika trevligt. Tyvärr så kunde jag inte luska ut något läsbart ur signaturen, men jag såg på paketet att min hemliga bokvän bor i Malmö ;)

Pocket & Prassel 2.0 - Sista paketet


RSS 2.0