Hundöra

Bokmärkt

Superrea!

I helgen så var vi på Dramaten, men innan föreställningen var vi inne i stan och irrade. Efter att ha gått runt i stan lite för länge hamnade vi i Åhlens som finns i Gallerian. Till min glädje så visade det sig att det var halva priset på alla reaböcker! Naturligtvis så var det precis innan vi skulle iväg till föreställningen, så jag hann inte kolla igenom alla böcker ordentligt, men det vart i alla fall tre böcker. Köp som jag är riktigt nöjd över - 3 pocket för 45 kr!

Bekantas Bekanta, Mats Strandberg Lunar Park, Bret Easton Ellis Det tredje tecknet, Yrsa Sigurdardóttir


Pocket & Prassel ångest...

... som ni ser så har jag nyligen fått mitt andra paket i Pocket & Prassel 2.0. Jag är som vanligt väldigt överraskad, tacksam och nöjd över de stora paket jag får, men kan inte låta bli att få ångest - prestationsångest. Jag har alltid sett Pocket & Prassel som en liten men rolig grej som förgyller vardagen lite. Så, efter att sett vad folk skickar och efter alla de fina och stora paktet som jag fått kan jag inte låta bli att få lite prestationsångest Smiley blush Jag som redan har packat klart nästa paket... 

Djuriskt...

... är nog det bästa ordet för att beskriva mitt Pocket & Prassel-paket. Min hemliga bokvän har nämligen gjort ett paket med temat djur. Två pocketböcker med ordet "djur" i titeln, Djurens gård av George Orwell och Djur av Joyce Carol Oates, massor av godis som på något sätt är relaterad till djur. Sambon tittade på godiset med så stora ögon att han fick två ;) Två riktiga överraskningar är hundbokmärket och det lilla gosedjuret av en mullvad - supersöt! Och så fick jag ett litet brev och en söt pinnål som jag satt upp på min vägg på jobbet (minns inte riktigt vad som står på pinnålen, ska kolla upp det) Smiley XD När det gäller böckerna så har jag både läst och sett tecknaden Djurens gård sedan tidigare, Joyce Carol Oates har jag hört talas om, men aldrig läst något av så det ska bli spännande.

Pocket & Prassel 2.0: Paket 2

PS. Krya på dig Hemliga bokvän! Tack igen!


Böcker A-Ö: G

Bokstaven G*Malin* är redan ute med en ny bokstav och denna gång är det G, även jag är tidig denna gång - tycker jag i alla fall Smiley tease Samtidigt som jag äter en Peppe strutglass försöker jag komma på några bra förslag till bokstaven. Tyvärr så blir det nog så att denna gång tar jag upp de tre första jag kommer på, ingen speciella anledningar till varför just dessa förutom att de var de jag kom på som började på G. Något trist, men så får det bli.
  • Författare: Jag har två böcker av Jonas Gardell, och de är de enda två jag har läst, En komikers uppväxt och Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter. Gardell skriver på ett speciellt sätt, jag kan inte säga att det är bra eller dåligt förutom att jag inte ogillar det. En komikers uppväxt tyckte jag faktisk var riktigt bra, medan Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter gjorde inte mig lika betagen.
  • Bok: Eftersom jag redan nämnt Godnatt Mister Tom blir boken Gå vidare av Anna Maxted mitt val. Boken fick jag av en vän i födelsedagspresent och var bättre än vad jag trodde. En chick lit som handlar om en ung kvinna som är missnöjd med sitt liv. Plötsligt dör hennes pappa och det blir en livsomställare för henne.
  • Litterär karaktär: Den enda karaktär jag kommer på är Gemma, en av huvudkaraktärerna i senaste Marian Keyes bok som jag läste, The other side of the story. En lite annorlunda Keyes bok som består av tre parallella historier som i slutet går ihop.

Mina pockettillbehör

Många bokbloggare har visat upp sina bokmärken, vilket har varit en väldigt kul grej. Så nu har jag äntligen lyckats få min sambo att ta en bild av mina. Jag passade på att trycka dit mina nyfunna favoriter, pocketomslag. Har två stycken, en grå i plast från Åhlens och en i tyg från Akademibokhandeln. Båda har motiv av träd och visst är båda är superfina Smiley XD De tre bokmärken ni ser är de jag använder ofta. Min favorit för tillfället är den lila som är prydd med massor av små roliga kor. Den har jag fått av min sambo på min senaste födelsedag. Det lilla bokmärket fick jag av min mamma för länge sedan. Motivet är en hund och den är gjord av ett tunt träbit från någonträart vars trä luktar gott. Lukten har dock nu blivit väldigt svag i jämförelse med när jag fick den, men den är fortfarande lika fin. Det vart en hund eftersom jag är född i hundens tecken enligt den kinesiska kalendern.

 

Böcker A-Ö: D

Bokstaven DEfter en lång paus har nu *Malin*s Böcker A-Ö kommit en ny bokstav, D. Sen är jag lite sen med att komma med mina svar Smiley tease
  • Författare: Arthur Conan Doyle, författaren till de klassiska Sherlock Holmes-böckerna.
  • Bok: Med bok på D så tänkte jag passa på att ta tillfälle i akt att prata om en av böckerna jag fått i Pocket & Prassel 1.0 Dolken från Tunis av Agatha Christie, vilket är en av Christies böcker med min favorit litterära karaktär Poirot. Poirot är pensionerad, men hamnar förstås mitt i ett mordfall där den mördade blir mördad med en ovanlig dolk. Till skillnad från de flesta böcker med Poirot är det inte hans kommisarievän som berättar utan traktens läkare. Denne hjälper Poirot med viktiga ledtrådar i mordgåtan.
  • Litterär karaktär: Hur många av er har läst Aprilhäxan av Majgull Axelsson? Jag känner några som läst boken, men ingen har gillat den lika mycket som jag. Boken var så annorlunda från de böcker jag tidigare hade läst att det fick mig att komma in i en period med flera augustiprisvinnande böcker. Desirée heter huvudkaraktären och har ett väldigt ovanligt liv. Hon är från födseln förlamad och spastisk, kan inte tala och drabbas ofta av våldsamma epileptiska anfall, men hon har andra förmågor. Mycket läsvärd bok enligt mig.

Pocket som bränner i fickorna

... eller? Ogillande läste jag idag på Svensk Bokhandels hemsida att  pocketböcker kommer att bli dyrare efter årsskiftet. Två nya prisklasser kommer att tillkomna och de dyraste pocketböckerna kommer ligga över 70 kronor! Personligen så tycker jag att det är alldeles för dyrt och gör att pocketböcker förlorar lite av det de står för, eller vad tycker ni?

Lästrio: Böcker som förändrat mitt liv

lastrio gåtaDet är fullt upp med övertid på jobbet och kvällsstudier för mig just nu, och inte nog med det så har jag gått och blivit sjuk med feber som kommer till och från Smiley ill Detta har medfört att det varit så dött på bloggen som ni har märkt. Nu har jag dock lyckats klämma in lite tid för att svara på senaste lästrion som jag tycker verkar bekant sedan tidigare, men det kan ha varit något annat.

Vilka tre böcker som på något sätt förändrat ditt liv?

  • När Lucy Sullivan skulle gifta sig av Marian Keyes är den bok som öppnade mina ögon för chick lit. Nuförtiden är det nog chick lit den genren som jag läser flest böcker.
  • Sen måste jag nog säga Kitty-böckerna. Jag lånade nästan alla böcker från biblioteket när jag var yngre, men så började jag läsa Kitty-böcker och det var då min bokköpmani började. ;)
  • Första boken i serien Sagan om klanen Otori, Över näktergalens golv av Lian Hearn. Jag har nämnt den här boken ett par gånger, men det bara för att den är så himla bra. Vanligtvis läser inte jag fantasy böcker, detta är den enda fantasy-serien som jag läser (så tokigt man skriver ibland).I och för sig är det inte så många böcker i serien, som det ibland kan vara i fantasy-serier. Sagan om klanen Otori känns inte så mycket som fantasy, mer som en historisk berättelse med samurajlik anda.

RSS 2.0