Hundöra

Bon appétit

En het paj med räkor

Het paj med räkorVi hade som vanligt svårt med att komma på vad vi skulle äta till kvällsmat, men vi hade en massa frysta räkor i frysen. Så efter lite surfandet på nätet hittade vi det här receptet på Arlas hemsida - receptet på en sjukt god paj.

Ingredienser (4-6 portioner)

Pajdeg:
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella lätt
Fyllning:
  • 3 ägg
  • 250 g cottage cheese, KESO chili
  • 200g skalade räkor
  • 2 dl riven lagrad ost

Tillagning

  1. Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min.
  5. Vispa upp äggen och blanda med cottage cheese, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet.
  6. Grädda pajen i ca 25 min tills den har stelnat.

Vi använde KESO naturell och tillsatte sambal oelek istället för KESO chili. Det funkade lika bra. Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0