Hundöra

Bon appétit

Olivbröd

OlivbrödMin sambo kände för att göra något gott bröd och han lyckades hitta nedanstående recept på olivbröd på ICA:s hemsida. Ett hett tips till soppor.

Ingredienser (2 limpor)

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk honung eller sirap
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 10-11 dl vetemjöl
  • 20 svarta oliver
  • 10 bitar marinerade soltorkade tomater
  • 1 msk olja
  • 1 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, honung och det mesta av mjölet.
  2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk i ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och forma till två rullar. Lägg dem bredvid varandra på ett bakplåtpapper på en plåt. Platta ut den med händerna till ca 10 x 30 cm.
  5. Dela oliverna och tomaterna i bitar. Tryck ner dem i degen. Droppa över lite olja och strö över salt. Låt jäsa 10 minuter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt bröden svalna på galler utan bakduk. Skär i långa skivor och doppa i en god olivolja och flingsalt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0