Hallonkaka med kardemumma
Detta recept fick jag med Salt & Pepper som är en tidning som kundmedlemmar hos Vi-butikerna får. Både jag och H tycker att den är väldigt god, och så enkel att göra! :)
- 200 g smör
- 2 stora ägg
- 3 dl strösocker
- 8 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 msk finstött kardemumma
- 4 dl lättmjölk eller lättfil
- 250 g hallon
- 100 g vit choklad
- 1 dl sötmandel
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och stött kardemumma och rör ner det i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper i ugnslångpanna (ca 30x40 cm). Strö över hallonen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min tills kakan börjar få färg.
- Hacka chokladen och mandeln och strö över den. Fortsätt grädda ca 5 min tills mandeln och chokladen får färg utan att bli brända. Prova med sticka att kakan känns torr.
Kommentarer
Trackback