Hundöra

Bokmärkt

Ny bokenkät

Bland de bokbloggar som jag prenumererar på så är det flertal som börjat svara på en bokenkät. Jag vet inte vem det var som startade den, men jag såg den första gången hos Theresans. Nu tänkte jag också hänga på och lämna mina svar.

 1. Den värsta läsupplevelse du haft?
  Min värsta är nog Sommarstrul av Joseph Connolly. Det finns inga ord över hur dålig jag tycker att boken är. Jag är förvånad över att jag faktisk läste ut boken.
 2. Vilken bok har påverkat dig mest hittills?
  Jag pratar alldeles för mycket om Stolthet och fördom av Jane Austen att jag måste ta någon annan. Så, det blir Sista Chansen av Marian Keyes. Mina första tankar för boken var hur mysig och fin den var.
 3. Har du läst någon bok som du blivit riktigt skrämd av?
  Jag läser inte så många läskiga böcker, men de psykologiska thriller av Patrick Redmond som jag läst har verkligen gett mig obehagliga rysningar.
 4. Vad använder du som bokmärke?
  Jag har massor av bokmärken, och visade upp dem i ett tidigare inlägg. Märker nu att jag missade en, en som jag fick av min lillasyster när vi var små. Sedan har jag fått ett jättesöt bokmärke av min hemliga bokvän i Pocket & Prassel 2.0.
 5. När brukar du läsa? Hemma, på jobbet, på morgonen, på förmiddagen, på kvällen, innan du lägger dig...?
  Förut så läste jag alltid när jag åkte kommunalt till och från skolan och jobbet. Nu när jag bor i stan åker jag knappt kommunalt längre, så det blir oftast på kvällen eller morgonen på helgen, alldeles för sällan. Eller knappt det sedan jag började gå kvällskurs. Jag får nog ta igen det på semestern.
 6. Vad var den första bok du läste?
  Oj, det var alldeles för länge sedan. Var det kanske en Alfons-bok?
 7. Vad är bättre, pocket eller inbundet?
  Storpocket, anytime, men jag köper oftast vanlig pocket. Det borde finnas flera böcker som ges ut i storpocket.
 8. Vilken bok läser du nu?
  Hmm, jag vet inte om jag kan säga två, men Ögonsten av Patrick Redmond och Historikern av Elizabeth Kostova. Fast det var länge sedan jag läste något ur Historikern. Jag har funderat på att börja läsa Middag med Mr Latte av Amanda Hesser som jag fick av min hemliga bokvän i Pocket & Prassel 2.0.
 9. Och vilken sida är du på?
  Sidan 98 i Historikern och sidan 138 i Ögonsten.
 10. Brukar du lämna "kännetecken" i dina böcker? (klottrar i dom, spiller mat/dryck på dom & andra barbariska åtgärder?)
  Oh, nej. Det är att synda, men olyckor har inträffat tyvärr.
 11. Påverkar titeln/omslaget dig om du överväger att läsa en bok?
  Jag är svag för omslag.
 12. Sidantalet, då?
  Väldigt tjocka böcker, de som är över 600 sidor avskräcker mig. Om en bok är så tjock måste den verkligen intressera mig.
 13. Brukar du bläddra fram till sista sidorna för att få reda på slutet?
  Ja, nästan jämt. Får ofta höra från H och min syster att så får man inte göra.
 14. Finns det någon bok du läst flera gånger?
  Alla som följt min blogg ett tag vet nog vad jag kommer svara på denna fråga - Stolthet och fördom av Jane Austen.
 15. Har du råkat ut för någon olycka som böcker varit orsaken till?
  Nej, det tror jag inte.
 16. Brukar du sälja/ge bort dina böcker eller klänger du dig maniskt fast vid dem, även om det är någon bok du inte gillar?
  Jag har kvar alla mina böcker, men inte för att jag klänger mig fast vid dem. Skulle behöva rensa lite, gärna sälja några. Har funderat ett par gånger på att sälja på loppis, men aldrig tagit mig tid för att försöka fixa något.
 17. Tar du med dig boken du läser på toa?
  Ibland, när jag behöver vara där längre tid.
 18. Just det, läser du i badrummet?
  Se ovanstående svar. 
 19. Har du något boksystem? Skriver du upp vad du läser/ska läsa/ska köpa/köpt för böcker? Skriver du kanske till och med läsdagbok?
  Sedan år 2000 eller om det var 2001 har jag antecknat bokköp och lästa böcker. Jag har en läsdagbok som jag skriver i, men denna blogg är nog min främsta boksystem just nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback