Hundöra

Bokmärkt

Flera presenter...

Det känns som min födelsedag tar aldrig slut, och jag menar det som något positivt. Jag bjöd mina två bästa vänner över på födelsedagsmiddag i helgen, vilket vi alltid gör när någon av oss fyller år. Gulliga som de är hade de med sig födelsedagspresenter och det var inte bara en! Jag fick en jättefin tidskriftsställ från Mio, som jag själv har kollat in (tyvärr har jag inte hunnit hitta en bild på den än som jag kan visa er), en påse Twist (finns det någon bättre blandning av choklad?!) och tre pocketböcker! Det märks inte att jag har bokköpsstopp, så många böcker som jag fått på senaste tiden - "me like! :D" Tack mina kära vänner!

Ladies, Mara Lee Matilde, Denise Rudeberg Jag, en Geisha, Mineko Iwasaki


Pocket & Prassel 2.0: Första paketet är här!

Pocket & Prassel 2.0 Första paketet

Det var ett tag sedan nu sen jag bloggade, men har nyligen börjat på en kvällskurs i kinesiska. Det blir inte så mycket tid över för annat då det har blivit mycket kurslitteraturläsning på senaste tiden, men idag fick jag mitt första paket i andra omgången av Pocket & Prassel som jag bara måste berätta om. Brevbäraren fick nog kämpa med att trycka in det i våran postfack då det var ett enormt paket - XL! Snacka om att jag vart överraskad :D och nästan generad!  I paketet var det en mattidning (ELLE mat & vin), choklad (4 st plopp cafe latte, och jag som börjat bli lite beroende av latte), film (Chocolat med Johnny Depp) och pocket förstås! När det gäller pocketboken Middag med mr Latte av Amanda Hesser är den faktiskt en av de böcker jag länge velat ha! Hur kunde du veta hemliga bokvän, jag är väldigt säker på att jag aldrig nämnt att jag velat ha denna bok ;) Tack så jättemycket för det fina paketet! Du måste ha gjort en riktig ordentlig "research" på min blogg som lyckats pricka in så många saker rätt :) 

PS. För er som gillar mattidningar måste jag även rekommendera MatMagasinet även om det senaste numret hade ett giftigt recept.

PSS. Eller hur man säger det... Jag glömde berätta att det var ett temapaket jag fick, som ni kanske redan har gissat så är temat mat, eller i alla fall något ätbart. I mitt paket så fanns en liten lapp från min hemliga bokvän där temat förklarades. Lappen sitter nu på vårt kylskåp tillsammans med tidigare vykort från min förra hemliga bokvän.


Kulturfyra: Hösten och böcker

Det finns så många utmaningar och listor som är igång att jag hade inte tänkt hoppa på Kulturfyra-tåget, men jag kan inte längre låta bli. Denna gång är temat på Kulturfyra vilken romanfigur man helst skulle vilja vara.

Vilken bok läser du just nu?
Aldrig mer! av Jennifer Crusie som jag har fått av min hemliga vän i sista Pocket & Prassel 1.0.
Vilken bok ligger på tur?
Jag borde läsa ut Historikern av Elizabeth Kostova, men förmodligen så blir det någon chick lit.
Vilket är ditt favorit-te?
Grönt te! "The one and only" Ok, kanske inte "the only", men det är ett måste i mitt hem.
Vad tycker du om hösten, som årstid?
Usch, regn och rusk.

Kulturfyra: Vilken romanfigur skulle du vilja vara?

Det finns så många utmaningar och listor som är igång att jag hade inte tänkt hoppa på Kulturfyra-tåget, men jag kan inte längre låta bli. Denna gång är temat på Kulturfyra vilken romanfigur man helst skulle vilja vara.

Vilken litterära figur skulle du vilja vara? Från film eller litteratur, eller serietidningen eller från musik eller opera. Var som helst ifrån.
Då skulle jag vilja vara en animefigur. Favoritanime just nu är The Story of Saiunkoku och Shugo Chara!, där jag skulle vilja vara Shurei resp. Amu. Fast som litterär figur skulle jag nog vilja vara Anne Shirley. Hon är så målmedveten och envis, låter inget stoppa hennes drömmar.
Finns det någon romanfigur - eller filmfigur eller seriefigur - du tycker är lik dig?
Det första som dyker upp är Elizabeth Bennet i Stolthet och Fördom Smiley blush.
Finns det någon bok som fångar dig så när du läser den att du känner saknad när du läst klart boken. Som en värld du vill vara kvar i?
Hmmm, vilken klurig. Det finns ingen värld som är perfekt, men många slutar ju lyckligt och att få leva lyckligt i alla sina dar vore ju helt underbart, eller vad tycker ni? ;) 
Finns det någon författare du skulle vilja tillbringa en hel dag tillsammans med? Vem i så fall?
Nej, jag skulle vara rädd för att få en annan syn på författaren än vad jag redan har. Förmodligen ett väldigt dåligt argument, men sann.

3 böcker och 3 tidningar

Kan det bli bättre?! Jag är en av de som direkt hoppar på tidningserbjudanden när en bok ingår. När tidningen Hennes kom med ett erbjudande om att få 3 tidningar och 3 pocketböcker som välkomstpresent för 49:- + frakt så kunde jag naturligtvis inte låta bli att nappa även om man inte fick välja de pocketböcker själv. Dock hade jag turen att två av de böckerna har jag faktisk varit och kikat på sedan tidigare, Jenny S av Denise Rudberg och Jaktsäsong av Mats Strandberg. Den tredje boken är På andra sidan Venus av Elisabeth Andersson.

Jenny S, Denise Rudberg Jaktsäsong, Mats Strandberg På andra sidan Venus, Elisabeth Andersson

RSS 2.0